söndag 8 maj 2016

Dala Floda i mitt hjärta

Återigen fick jag tillfälle att tillbringa Kristi Himmelsfärdshelgen på en av mina favoritplatser i världen, Dala- Floda. 
Den superhärliga kursen i tvåändsstickning och påsöm gick av stapeln på Värdshuset ännu ett år. Och ännu ett år fick jag förmånen att visa bilder på och berätta om "Livtröjor med tvåändsstickade ärmar från Floda, Gagnef, Mockfjärd och Nås". 
Som vanligt var det utflykt till både Wåhlstedts och en stickjälsvandring till en fäbod i kombination med lektioner innehållande tvåändsstickning och påsömsbroderi. Anna- Karin Jobs Arnberg och Karin Kahnlund, som är lärare på kursen är båda två fulla av gedigen kunskap och mycket bra på att förmedla den. 

Här kommer en liten bildkavalkad från helgen. 

1 kommentar:

  1. I år var det omöjligt att delta i något.Nordiskt sticksymposium går santidigt som "rostemat" går av stapeln.jag kom med och kunder bara inte tacka nej till det.Det är t o m i Kiruna,ca 40 mil härifrån.Njuter av allt det röda och alla tekniker och...Dala-Floda Värdshus är också så fantastiskt liksom allt annat där.Hoppas på en bättre tur ett annat år.Ha det gott och fortsätt att blogga och facebocka.

    SvaraRadera