måndag 31 augusti 2015

Roadtrip

helgen har jag varit på en fantastisk roadtrip. 
Den började med tåg Stockholm- Katrineholm. Övernattning hos vännerna på Knektbacken, där det bjöds trevlig samvaro, god sömn och mumsig frukost. 
Med mig fick jag fina inplastade metalltrådar. Mycket bra att ha i framtiden när jag ska göra sånt som man behöver såna till. Så började bilfärden i det strålande vädret. Vi styrde kosan mot Ängelsberg för att titta på världsarvet Engelsbergs bruk. 
Innan vi kom dit var vi på en loppis. 
Några saker följde med mig därifrån. En näverkorg som kostade bara 20kr, ett verkligt fynd tycker jag. En plåtburk kunde jag heller inte motstå. Så kom vi äntligen till Engelsbergs bruk.  Det är en fantastisk plats där det känns som om tiden stått still, vilket den ju har. Tyvärr finns inte människorna kvar, men husen finns som tur är. Och vilka hus!Efter denna ordentliga dos av vacker miljö med gamla hus, underbart smide och slaggsten så var vi lite fikasugna. 

Vi hamnade i Norberg där vi åt thaimat (vi kom på att vi var hungriga) på en uteservering med utsikt över platsen där Elsa Anderssons konditori legat sedan 1916. Så tragiskt nedbrunnet förra helgen. När vi planerade denna roadtrip hade jag en liten tanke på att kunna få till en fika där. Så blev det nu inte tyvärr. Istället fick vi se detta. 
Som tur var lyckades man hejda branden så att övriga Norberg inte drabbades. 
En promenad bland de vackra husen hann vi med. 

I Norberg gjorde jag det som jag vill utnämna till mitt livs mest fantastiska loppisfynd. Ett mangeldon från 1778. Något så gammalt träföremål äger jag inte tidigare. Det är ju daterat så det går att vara säker. Ännu en loppis hann vi med innan vi var framme i Borlänge där vi skulle övernatta. 
Där fanns en fin navare som ville följa med hem. 
Natten tillbringade vi på ett mycket funktionellt vandrarhem i Borlänge. Sköna sängar och helt ok frukost. 

Stora Tuna kyrka fick ett besök på söndagsförmiddagen. Efter detta var det dags att fara till vännerna som numera bor i fantastisk gammal byskola. Den hade 6 elever och är alldeles lagom i storlek. 
Här är det häftiga dasset med tre dörrar, en för pojkarna, en för flickorna och en för fröken. 


Som vanligt fotograferar jag slumpartat och ogenomtänkt så mitt sista foto från resan är ett kort på en av de många fjärilar som höll till på de fantastiska höstastrarna i rabatten vid byskolan. 


Efter trevliga samtal, många skratt och härlig mat och gott fika var det dags att fara hemåt. 

Jag hoppade på tåget i Västerås. 

Klev sen av tåget i Stockholm med den märkligaste packning jag nånsin haft. 
Ett rejält mangeldon i ena kassen och en ordentlig navare i den andra. Båda två stack upp en bit ur sina kassar. 

Så var det slut på en härlig helg. En verklig totalupplevelse. 

Tack för den alla inblandade!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar