söndag 24 maj 2015

Stickkalas i Slöjdrummet på Stockholms länsmuseum

I lördags var jag på Stickkalas. Det gick av stapeln i det härliga Slöjdrummet på Stockholms Länsmuseum. Där huserar nu länshemslöjdskonsulenterna i Stockholm, Slöjd Stockholm, efter flytten från Slöjdhuset.

Anledningen till kalaset var att stickpodden "Rätt avigt" firade ettårskalas. Detta firades med en smaskig jordgubbstårta, mums. Och så spelades ett nytt poddavsnitt in.

Det var roligt att få se hur en poddinspelning kan se ut. Vi i publiken satt och stickade, sydde och lyssnade uppmärksamt.
Före inspelningen av podden var det workshops.

Den ena handlade om lettiska vantar och hölls av Ligita Veigurs från Lia Agency. Hon hade dukat upp med en massa fantastiska mönstrade vantar. Tyvärr missade jag att fotografera dem. De liknade dessa som finns i den här underbara boken.

                         

                  

                  

                  Den andra workshopen höll jag i. Den handlade om att laga stickat ett dekorativt sätt
Lagningar har ju engagerat och fascinerat mig ett tag så det var extra roligt att ha denna workshop och att förbereda för den.

Vi hade dukat upp med massor av material som deltagarna fick använda. 
Garn, tyg, band, spetsar, pärlor. 
Och så sönderklippta gamla ylletröjor för att sy lagningarna på. 

Ett antal provlappar hade jag tillverkat i förväg för att ha några exempel. En traditionell stopp hade jag också gjort för säkerhets skull.
Ett instruktions- och inspirationsblad fanns för deltagarna att kika på och ta med sig hem för den som ville.

                 


Deltagarna gjorde många olika sorters lagningar. Med band, kattuntyg, ylletyg. Dekorerade med stygn, pärlor och paljetter. Bra jobbat!


Läs mer: 
 
Slöjd Stockholm   

Rätt avigt      


Lia Agency   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar