tisdag 5 maj 2015

Jag vann!

Jag vann! Yippi!
Första priset blev mitt i Stockholms läns hemslöjdsförenings tävling med temat "Vardagsslöjd i ull och lin". Jag är mycket stolt och glad över detta. 

Materialen som skulle användas var alltså ull och lin. 
Jag gick igång på detta med tävling och bestämde mig för att försöka få ihop något. 

Det första steget var att fundera på vilket sorts föremål jag behöver i min vardag. Fodral är något jag gillar i olika former och fasoner. Jag kom fram till att ett nytt fodral till vår lilla läsplatta vore bra. 

Material började jag också att fundera på.  Ylletyg är ju ett av mina favorittyger så det fick det bli mest av. Lite linnetyg använde jag som foder och till kantning.  

Som vanligt sydde jag för hand med vaxad lintråd, knyppelgarn 35/2, min absoluta favorit. 

För att mönstra ylletygerna broderade jag på dem. Stjärnor, blommor, streck, kors och prickar. Jag älskar mönstrade bomullstyger, men de fick ju inte vara med denna gång. 

För att fodralet skulle vara lite vadderat tog jag en bit av en gammal ylletröja som jag la mellan yttertyget och fodret. För att lagren skulle hålla ihop sydde jag rakt igenom alla lagren på några ställen. 

Här kommer lite bilder på det färdiga fodralet. 

    Ena sidan. 

    Andra sidan. 

    Ett livsträd. 

    Detalj av stjärnor, blommor, kors och 
    prickar. 

    Jag märkte fodralet med årtal. Trevligt
    att ha om minnet sviker. Det blågröna 
    ylledamasttyget har jag köpt i Norge. 

Detta fina diplom med fina ord fick jag. Kanske hamnar det på väggen så småningom. Först hamnar det här på bloggen. 
Tävlingsbidragen lämnades in i inslagna paket tillsammans med en liten beskrivning av dem och ett förslutet kuvert med kontaktuppgifter till tillverkaren. 
3 kommentarer:

  1. Grattis! Välförtjänt :)
    / Maria

    SvaraRadera
  2. Inspirerande - och jag menar det konkret! Jag hade förr en stickad axelväska i mattan men den är utsliten nu. Din idė är jättebra och jag kan ta efter dem. ALDRIG fel med lite handarbete på gång. Och kan bli en bra övning för mig!

    SvaraRadera