fredag 1 augusti 2014

Världsbroderidagen 30/7 2014

I onsdags var det så Världsbroderidagen. För mig som broderar i stort sett varje dag var det egentligen inte så stor skillnad mot vanliga dagar.

Platsen för mitt broderande blev en av de härligaste jag vet så här en varm och fin sommardag. Vi tog en cykeltur till Sinksjön där vi ofta badar.

Så här vacker utsikt hade jag.
Materialet denna dag bestod av ylletyg och ullgarn.
Det blev så att jag broderade på två bitar av ylletyg. Jag tycker om att ha med mig ganska små tygbitar. Det tar så liten plats och jag kan ha med mig flera stycken. Dessa var ungefär 15 x 15 cm stora.

Den ena blev det ett slags träd på. Trädet har jag sett någonstans på ett foto av en målad möbel.
Så får jag ganska ofta inspiration till mina broderier. Motiv och dekorer finns överallt. Det gäller bara att ha ögonen på skaft.
Den andra blev det en tulpan på. Jag gillar verkligen tulpaner. De har en bra form tycker jag. Garnet är ullgarn i olika kvaliteter. Stygnen är mestadels stjälkstygn och så pyttelite plattsöm. Prickarna inuti är helt enkelt bara glesa efterstygn. Den rosa sömmen blev så jätterosa så jag dämpade den lite med små gröna stygn tvärs över den. Så fick jag lust att dekorera med pärlor också. Det var ett tag sen jag gjorde det så jag hade glömt bort hur roligt det är. Det kommer att bli fler pärlor framöver.
Denna bit har jag senare börjat "bygga ut" till en kudde. Ännu är den inte klar men jag jobbar på. Det är jättebra  att börja från mitten och bygga utåt tycker jag. Då behöver jag inte ha planen klar för hur hela kudden ska se ut. Kanske syr jag dit några blad invid tulpanen. Det känns lite tomt invid den. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar