måndag 7 juli 2014

Spelmansstämmorna i Bingsjö och Boda

Några av sommarens höjdpunkter är spelmansstämmorna i Bingsjö och Boda. Då är det fest med mycket fin musik, trevliga människor och god matsäck. 
Efter den minst sagt kyliga och regniga inledningen på sommaren var jag orolig för hur det skulle bli med vädret. 

Det regnade hela vägen till Bingsjö. När vi väl var framme stannade vi en stund i bilen tills det hade regnat klart. Sedan sprack himlen upp och det blev en strålande fin eftermiddag och kväll. Det var som vanligt trevligt att vandra omkring och lyssna på musiken. Så träffade jag flera av dem jag brukar träffa här varje år. 

Vi brukar vara klädda i våra dräkter och så även denna gång. Så här såg döttrarna ut i sina Bodadräkter. Kjolarna är underkjolar som man sommartid kunde använda till vardags. Kjolarna finns i en mängd olika randningar. Dessa två är gamla originalkjolar som vi har lyckan att äga. Här nedan är vi fyra stycken i våra underkjolar. Jag är nummer tre från vänster. Min kjol har jag gjort efter en gammal, både vävt tyget och sytt kjolen. 


Det var inte bara människor på stämman utan även kor. Just dessa hade inget emot att bli fotograferade. Trevligt för mig. Kapellet i Bingsjö är otroligt vackert tycker jag. Se själva!

På fredagen samma vecka var det så dags för spelmansstämman på vår egen sommarhemmaplan. Den på Boda Gammelgård. Även denna dag hade vi tur med vädret och det blev en härlig kväll. 

Här är lite blandade foton från den kvällen:

En dörr på ett gammalt skåp. Utsikten från ett fönster i en av de gamla stugorna. En gammal skomakarmaskin. Yngsta dottern mellan två av de gamla husen. 
Brandbilsmuseet var öppet dagen till ära. 
Alltid lika trevligt att titta in där. 

2 kommentarer:

  1. Vackra tyger till vackra dräkter.

    SvaraRadera
  2. Ja det är vackra tyger i fantastiska färger. Kan inte se mig mätt på dem.

    SvaraRadera