tisdag 31 december 2013

Julklappar, fådda och givna

Jag har tidigare skrivit om julklappstillverkningen. Nu när julen har passerat och klapparna har hamnat hos sina nya ägare kan jag ju visa resultatet.

Min mamma fick en kudde.
Äldsta dottern fick en sjal i grått alpackagarn.
Hon fick grå långa muddar också.
Yngsta dottern fick en mössa.

Jag fick en hel del trevliga saker. Lyckliga mig!

En kudde fick jag av äldsta dottern. Hon har gjort den i slöjden. Den är gjord av ett gammalt broderi köpt på loppis och av bitar av gamla plagg i jeanstyg. Allt kom från vårt lager hemma. 
En hemmagjord massagetrisslott fick jag av yngsta dottern. Där skrapade jag fram 5 st 5 minuters massagestunder. Härligt!
Av tomten fick jag en bok som jag kommer att njuta av mycket och länge. 
Den behandlar den textila traditionen på ön Muhu i Estland. 1993 var vi med folkdanslaget på en resa till grannön Ösel. Det estniska danslaget vi träffade där hade dräkter från Muhu så jag har sett en del av detta vackra förut. Boken är verkligen ett praktverk både vad gäller innehåll och layout tycker jag. I den finns massor av foton av gamla plagg och mönsterdiagram. Många fina foton på människorna som bar dessa plagg finns också. Boken är en verklig pärla!

Jag fick även två stickböcker som jag kommer att ha mycket glädje och nytta av. De innehåller många bra beskrivningar och en massa vackra foton. Sammanfattningsvis en riktigt härlig samling av julklappar.
1 kommentar:

  1. 2013 med alla fina textilier inspirerar och får en att vilja skapa ddirekt.Dessan inlägg under året kommer jag att återvända till mer än en gång.

    SvaraRadera