onsdag 4 juni 2014

Vilken härlig helg!

Förra helgen gick inte av för hackor minsann. 
Den började med att vi åkte tåg, yngsta dottern och jag. Till Dala- Floda. Tyvärr var det fel vid Märsta nånstans så vi fick åka via Västerås. Trevligt med ny väg tänkte jag, men detta gjorde att vi missade anslutningsbussen i Borlänge. Resultatet blev att vi var framme drygt 2 timmar försenade. 

I Floda skulle jag hålla föreläsning på en tvåändsstickningskurs. 
Jag skulle prata om och visa bilder på "Livtröjor med tvåändsstickade ärmar från Floda, Gagnef, Mockfjärd och Nås". På textillärarutbildningen i Uppsala skrev jag en c- uppsats om dessa underbara tröjor en gång för länge sen. 


Tröjorna och ärmarna här ovanför kommer från Floda. Så vackra, tycker jag. 
Den vita ärmen med små svarta mönster är en ofärgad ärm från Gagnef. Man stickade dem så och färgade dem röda när de var klara. 

Tröjan på fotot nedan är från Gagnef. Banddekorationerna tillhör mina favoriter. Och maskinbroderierna är som vanligt fantastiska. På kursen får deltagarna även prova på att brodera påsöm, Flodas frodiga yllebroderi. Det fanns gott om exempel för inspiration. På torsdagkvällen gjorde vi så en utflykt till Kvarna för att njuta av naturen och titta på den gamla vadmalsstampen som fortfarande används. Ett vackert slut på en härlig torsdag i maj. 

Dagen efter for vi vidare mot vårt hus i Boda för att öppna huset för sommaren, sätta på vattnet, ta fram trädgårdsmöbler, fixa lite i trädgården mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar